top of page

Care sunt pașii premergători examinării?

1. Te pregătești la cele 9 materii de examinare specifice cursului pe care l-ai urmat.

2. Aștepți să fii planificat la una din sesiunile de examinare teoretică de către școala în care ai studiat.

3. Te prezinți la ora anunțată în locul examinării cu următoarele documente:

  • Carte de identitate

  • Recomandarea din partea școlii(după caz, uneori aceasta este oferită examinatorilor direct de către școală)

  • Cerere de examinare (se completează împreună cu ceilalți candidați în ziua examinării)

Ce trebuie să învăț?

În principal candidatul trebuie să utilizeze materialele puse la dispoziție de către școala în cadrul căreia a studiat pentru a se pregăti pentru examinarea teoretică. Acesta trebuie să învețe la toate cele 9 materii din care vor fi examinați. Întrebările sunt alese de către examinatori noștri și pot cuprinde întreaga materie. Un exemplu de programă puteți găsii în AMC la SFCL la punctul AMC1 SFCL.130 SPL

Trebuie să plătesc ceva dacă am un program subvenționat?

Programele subvenționate includ o sesiune de examinare teoretică și o reexaminare teoretică, dacă candidatul nu a reușit să promoveze examenele din a doua încercare va fi nevoit să plătească următoarele două reexaminări posibile (dacă este cazul) cu contravaloarea de 28 de euro per reexaminare.

De câte ori pot reda examenele în cazul în care nu promovez?

În conformitate cu Regulamentul European (UE) 358 din 2020 un candidat poate susține un examen teoretic de până la 4 ori cu o perioadă de minim 2 săptămâni între ele. În cazul nepromovării celei de-a patra sesiuni candidații trebuie să intre din nou la o scolarizare cu ATO-ul/DTO-ul în care au fost școlarizați, după cum consideră acestea din urmă.

Trebuie să dau toate examenele într-o singură sesiune?

Candidații pot alege să își organizeze examenele în câte sesiuni doresc și pot în funcție de programarea anuală a sesiunilor, singura limitare fiind faptul că poate să susțină o materie de maxim 4 ori.

20210626_080315_edited.jpg
bottom of page